Echt 01-11-2019

Wilfred van den Heuvel Team Apleona zet snelste tijd neer in Frico GP te Echt

Echt, 1 november 2019 – Wilfred van den Heuvel van Team Apleona heeft de snelste tijd op de klokken gebracht tijdens de eerste kwalificatie in de kartracing voorrondes voor de “Frico Grand Prix “. De Apleona-coureur was met een 33,886 kloktijd, eenentwintig tiende sneller dan Ivo Felder Team Kuijpers Utiliteit Zuid en Dorian Teensma Team Apleona welke de tweede en derde tijd lieten noteren op het circuit van Echt. De strijd voor de vierde en vijfde kloknotering ging tussen de coureurs Carli Worms Team Strukton Zuid en Marco Nieskens Team Kuijpers Utiliteit Zuid, na een spectaculaire duel klokt uiteindelijk Marco Nieskens van Team Kuijpers Utiliteit Zuid met 35,006 de vierde tijd, gevolgd door Carli Worms Team Strukton Zuid welke met 35,466 de vijfde tijd klokte, daarmee kwalificeerde als hij laatste coureur en maakte de eerste top-vijf coureurs voor de Grand Finale “Frico Grand Prix” te Veenendaal compleet.

De coureurs Bob Smeets van Team Roycon, Jari Gevers van Team Gevers Installaties, Peter Weerts Team Spie en Harrie IJpma Team Homij streden om de zesde, zevende, achtste en negende posities deze werd zwaar bevochten uiteindelijke wist Bod Smeets Team Roycon een zesde positietijd 36,098 te klokken, gevolgd door Jari Gevers Team Gevers welke met 36,105 een zevende positie klokte. De achtste en negende plaatsen werden ingenomen door Harrie IJpma Team Homij met 36,623 en was hij hiermee slecht een fractie snellere dan Peter Weerts Team Spie die met 36,863 klokte, daarmee bemachtigde Harrie IJpma Team Homij de achtste positie gevolgd door Peter Weerts Team Spie die negende positie neemt.

Coureurs Raymond Gevers van het Team Gevers met 38,046 kloktijd en Gerald Reinders Team Spie met 39,492 kloktijd, respectievelijk tiende en elfde positie, wisten zich jammerlijk genoeg hierdoor eveneens zich niet te kwalificeren voor de “Frico Grand Prix” te Veenendaal. Voor meer actueel nieuws, kijk op onze website www.fricobv.nl De tweede voorronde kwalificatie wedstrijd voor de Frico Grand Prix is vrijdag 17 januari 2020 om 15.00 uur. Live te volgen!

Video

Ranking

Champion 1: Wilfred van den Heuvel 33,886
Nummer 2: Ivo Felder
Nummer 3: Dorian Teensma

Foto's

Top