Zwanenburg 17-01-2020

Wat een verrassing in Zwanenburg!

Niet zoals verwacht het BLR Bimon- of het Vulka team, maar juist het Warmtebouw team bleek de snelste op het circuit van Silvertone.

Tijdens de trainingswedstrijden op de hoge snelheidsbaan van het circuit Silverstone verwachtte iedereen dat de op het bochtige circuit in Zwanenburg het BLR Bimon team en Vulka team de macht zouden nemen. Maar nee, het Warmtebouw team met coureurs Marcel Smeding en Ronald de Graaf met hun kartbolides stampte in deze voorronde kwalificatie wedstrijd voor een positie plaatsing in de Frico Grand Prix te Veenendaal machtig door.

Met 40.82 seconden klokte Marcel Smeding van Warmtebouw de snelste tijd en bemachtigde hiermee de eerste podiumplaats, gevolgd door zijn teamgenoot Ronald de Graaf welke een tweede podiumplaats met 41,74 seconden bemachtigde.

De strijd voor een derde podiumplaats in de voorronde kwalificatie wedstrijd was geheel verrassend deze werd tussen de coureurs Johan Meijer van het Vulka team vanuit poleposition 8 en Thierry Spiering van BLR Bimon team poleposition 3 gestreden. Met 41.81 klokte Johan Meijer met zijn kartbolide slechts enkele honderdste betere tijd dan Thierry Spiering van BLR Bimon team noteerde welke 41.87 klokte.

Daarmee behaalde Johan Meijer Vulka team een derde podiumplaats op het circuit Silverstone en eindige Thierry Spiering als vierde net buiten een podiumplaats. Met 42.10 klokte Marco Hazenberg van Airvisie team een vijfde tijd gevolgd door met een gedeelde zesde tijd Sjoerd van Uunen en teamgenoot Rivan Fatuda Lima van Netwerkje team welke beide dezelfde tijd van 42.52 klokte.

De strijd om de zevende plaats werd gestreden tussen Lucia Talsma Airvisie team en Max Veenendaal Vulka team, op de eindstreep klokte beide met 42.69 exacte zelfde tijd en behaalde daarmee een gedeelde zevende plaats, gevolgd door zijn teamgenoot Martin de Vries Vulka team welke met 42.79 klokte een achtste plaats behaalde. Wesly Plomp Team BLR Bimon met een geklokte tijd van 43.04 eindigde jammer genoeg door technische stuurproblemen met zijn kartbolide op een negende plaats.

Ranking

Champion 1: Marcel Smeding Tijd: 40.82
Nummer 2: Ronald de Graaf Tijd: 41.74
Nummer 3: Johan Meijer Tijd: 41.81

Foto's

Top